Nordic Rescue Group laajentaa toimintaansa Ruotsiin yritysostolla

Pelastusajoneuvoja valmistava Nordic Rescue Group (”NRG”) on tänään ostanut ruotsalaisen Sala Brand AB:n koko osakekannan. Yrityskauppa on osa NRG:n strategiaa kansainvälistyvänä järjestelmätoimittajana. Kaupan myötä NRG laajentaa toimintaansa Ruotsiin ja luo siten johtavan pohjoismaalaisen pelastus- ja paloajoneuvokonsernin.

Sala Brand on vuonna 1978 perustettu paloajoneuvojen valmistaja, jonka päämarkkinat ovat Ruotsissa. Omien ajoneuvojen valmistuksen lisäksi yhtiö tarjoaa myös huoltopalveluja sekä edustaa Ruotsissa kahta merkittävää eurooppalaista toimittajaa Rosenbaueria ja Magirusta. Yhtiön toimitilat ovat Salassa, Västmanlandissa, ja se työllistää noin 30 työntekijää. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yhtiön palveluksessa ja Sala Brandin toimitusjohtaja Kai Hedlund toimii jatkossa NRG:n konsernijohtoryhmän jäsenenä. Sala Brandin liikevaihto oli vuonna 2020 163 miljoonaa kruunua ja yhtiön tilauskanta on vahvalla tasolla.

”Laajentuminen Ruotsiin ja Sala Brandin mukaan tulo osaksi NRG:tä on upea asia. Kauppa mahdollistaa meille seuraavan kasvuloikan toteuttamisen ja tekee NRG:stä todellisen pohjoismaisen toimijan, jolla on kattava ja kilpailukykyinen tuotevalikoima sekä kotimarkkinoiden että viennin tarpeisiin. Uusi kokonaisuus vahvistaa maantieteellisen kattavuuden lisäksi resurssejamme monella tapaa ja antaa kyvyn toimittaa entistä suurempia kokonaisuuksia etenkin vientikaupoissa. Lisäksi voimme yhdessä täydentää huoltoverkostoamme Pohjoismaissa sekä vahvistaa huoltovarmuutta ja parantaa palveluamme asiakkaillemme Suomessa ja Ruotsissa entisestään toteaa innostuneena NRG:n toimitusjohtaja Matti Huttunen.

”On hienoa päästä osaksi yhteistä pohjoismaista kokonaisuutta, joka mahdollistaa Sala Brandille uuden kehitysvaiheen. Odotamme innolla yhteistyötä uusien kollegoiden ja alan huippuammattilaisten kanssa. Yhdessä voimme jakaa osaamistamme ja luoda entistä parempia tuotteita palvellessamme asiakkaidemme vaativia tarpeita.” kertoo Sala Brandin toimitusjohtaja Kai Hedlund, joka on toiminut alalla vuodesta 1978 lähtien. NORDIC RESCUE GROUP OY
LISÄTIETOJA: toimitusjohtaja Matti Huttunen, puh. 045 6195 128

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *