Sähköistetyt ajoneuvot palokunnan näkökulmasta – ajoneuvotyypit

Ajoneuvotekniikka on kehittynyt viime vuosina nopeasti. 2020-luvulla kehitys tulee olemaan vielä nopeampaa. Autojen voimanlähteitä tulee olemaan useita, ja autonomiset ajoneuvot tekevät tuloaan. Pelastustoimelle uusi ajoneuvotekniikka asettaa suuria haasteita. Tässä artikkelisarjassa keskitytään sähköistettyihin ajoneuvoihin. Ensi vuoden keväällä tarkastellaan muun muassa kaasukäyttöisiä ajoneuvoja.

Sähköistettyjen ajoneuvojen kohdalla ensimmäinen nyrkkisääntö on, että täysin vaaratonta akkua ei ole olemassa. Tämä pätee myös perinteisten ajoneuvojen kohdalla. Akkujen latauksen aikana tapahtuva poikkeava toiminto tai kova ulkopuolinen isku ovat tavallisimmat akkupalojen syttymissyyt. Pelastushenkilöstön tulee tuntea autojen perustyypit turvallisen ja tehokkaan sammutus- ja pelastustoiminnan varmistamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.